töltés

VEZETÉS HÓBAN – TÚLÉLÉSI TANÁCSOK, 3 RÉSZ

Dombos-hegyes útszakaszon számítani kell arra, hogy a kanyar után egészen más útfelület vár, mint pár száz méterrel arrébb. Ehhez nem kell az Alpokig menni, középhegységekben is futottam rá tükörjégre és utána csak utas voltam, a kormánnyal a kezemben.

VEZETÉS HÓBAN – TÚLÉLÉSI TANÁCSOK, 2 RÉSZ

Autópályán sokan elhiszik, hogy 100-zal menni havas úton biztonságos és normális, hiszen a többiek is ennyivel húznak el. Sajnos sokszor csak a fékezés, gázelvétel miatt elkönnyül? farú autó megpördülésekor derül ki, hogy sok volt a tempó.

Így nevelik az autósokat a magyar sztrádákon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve folytatja kampányát, hogy felhívják a figyelmét az autósoknak a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést használó járművek közlekedéséhez szükséges biztonsági folyosók biztosítására.

Az akkumulátor télen

Télen nem ismeretlen az, amikor egy hideg reggelen munkába vagy épp tárgyalásra vagy egy fontos találkozóra indulnánk és az autónk nem indul. Ha a hőmérséklet nagyon alacsony, ami télen ugyebár nem meglepő, akkor az akkumulátor lemerülhet.

Autóbérlés a külföldi vendégeink kényelméért

A Magyarországra érkező külföldi barátaink, üzleti partnereink kényelmének biztosítására is sokkal elegánsabb megoldást jelentenek az autókölcsönző társaságok. Már egészen érkezésüktől fogva, akár már a repülőtértől megkímélhetjük külföldi vendégeinket a transzfer kellemetlenségeitől, a tömegközlekedés viszontagságaitól és a taxis társaságok magas tarifáitól.

Béreljen autót GPS-sel

A fényárban úszó utcák, a csábító éttermek, nagyon vonzóak, de roppant kellemetlen lehet, ha a kis városnézésünk közepette eltévedünk, és órákon keresztül csak bolyongunk céltalanul. Ezért azt ajánljuk, béreljen autót GPS-el és nem fog eltévedni Budapesten.

A hét kérdése: bérelt autó költségeinek elszámolása

A vállalkozás által bérelt autó bérleti díja, üzemanyag-költsége, és a használattal kapcsolatos egyéb kiadások (karbantartás, javítás) milyen mértékben számolhatóak el a társasági adóalap megállapításánál? Magáncélú használat esetén kapcsolódik-e hozzá adóalap-korrekció? A Tao. tv. szerint a vállalkozás érdekében felmerült költségnek minősül a cégautó használata; a tartós bérlettel bérbe vett személygépjárműre is vonatkozik mindez?