töltés

Nő a bérautók iránti kereslet?

Pozitív irányba mozdult el az autókölcsönző piac tavaly; mind a céges, mind a magán oldalról nagyobb kereslet mutatkozott a bérautók iránt...

Pozitív irányba mozdult el az autókölcsönző piac tavaly; mind a céges, mind a magán oldalról nagyobb kereslet mutatkozott a bérautók iránt. Elsősorban azok a kölcsönzők realizálhattak nagyobb forgalmat, akik a minőségi szolgáltatásnyújtásra kiemelt hangsúlyt fektetnek, mivel az igény főleg a komplexebb szolgáltatások iránt nőtt – tájékoztatott Haraszti Géza, az Avis Autókölcsönző magyarországi vezetője.

A megbízható szolgáltatókat keresik a bérlők

Az autókölcsönző piac folyamatosan változik, a tavalyi évben valamelyest ismét csökkent a szolgáltatók száma, tisztult a kínálat. A bérlők a megbízható kölcsönzőket és a komplexebb szolgáltatást keresik, biztosítással, asszisztanciával, minőségi autókkal. Így csak azok a cégek tudnak versenyképesek maradni, akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak és rövid időn belül le tudják követni az autókölcsönző piac, valamint az igények változásait.

Tavaly a vállalati és a magánbérletek száma is nőtt

Egyrészt vállalati oldalról nőtt a bérautók iránti igény tavaly Magyarországon. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a gazdaságban tapasztalható és előre jelzett pozitív változások hatására egyes cégek bővültek, nőtt a bevételük és olyan szolgáltatásokra is beruháznak, mint például az autókölcsönzés. Emellett tavaly körülbelül 500 ezerrel több külföldi érkezett a repülővel Magyarországra, így a vállalati mellett a magánbérletek is növekedtek.

Az Avis bővüléssel reagál

Az Avis-nél a január a tavalyi évhez hasonlóan alakult és úgy tűnik, a február is követi ezt a trendet. „A piaci igényekre válaszolva 4 új kölcsönzőt nyitunk vidéken hétfőn, a bővüléssel és az új működési modellünkkel márciustól már növekedéssel számolunk” – fogalmaz az ügyvezető. Hozzátette: az új irodák Gyöngyösön, Pakson, Miskolcon és Veszprémben kezdik meg működésüket, utóbbi két helyszínen különösen a vállalati oldalról mutatkozik igény a szolgáltatásaik iránt.

Vidéken is elérhetők a komplex szolgáltatások

„Mind a négy vidéki iroda rendelkezik már tapasztalattal autókölcsönzésben, megvan a saját flottájuk és ügyfélkörük. Azáltal, hogy a jövőben az Avis égisze alatt működnek egyrészt növekvő ügyfélkörrel számolunk. Másrészt a megnyíló irodák olyan minőségi, komplex szolgáltatásokat nyújthatnak majd ügyfeleiknek, amilyeneket egy megbízható, nemzetközi autókölcsönző kínál, beleértve például a határon átnyúló asszisztancia szolgáltatást. Ezáltal az országban további négy vidéki városban érhetőek el azok a szolgáltatások, amelyekre mind céges, mind magánoldalról igény mutatkozik” – összegez Haraszti Géza.

Forrás:OrientPress Hírügynökség (OPH)